Grundfos avokaivopumppu vesiautomaatti tyhjennyspumppu

Laadukkaat vesipumput ovat varmatoimisia ja pitkäikäisiä

Olipa kyseessä vesiautomaatti, uppopumppu, tyhjennyspumppu tai kiertovesipumppu, Hanakat-valikoiman vesipumppuja yhdistää korkea laatu ja luokkansa paras tehokkuus.

Pumppujen käyttöikä riippuu valmistusmateriaalin ja laadun lisäksi myös huolto- ja varaosapalvelusta. Erityisen paljon pumpulta vaaditaan, kun pumppu on kovassa käytössä tai pitkiä aikoja käyttämättä.

Pienenkin osan rikkoutuminen voi tehdä pumpun käyttökelvottomaksi, jos varaosia ei saada. Hanakat-ammattilainen avustaa sinua mielellään kestävän ja käyttötarkoitukseen soveltuvan pumpun valinnassa. Kesälomaa tai mökkiviikonloppuja ei kannata uhrata vesihuollon korjauksiin.

Vesiautomaatit kasteluun ja käyttöveden pumppaamiseen

Vesiautomaatti soveltuu erilaisiin pientalouksien käyttöveden ja puutarhan pumppaustehtäviin puhtaalle vedelle. Painesäiliö vähentää pumpun käyntikertoja parantaen näin käyttöikää. Pumppu käynnistyy automaattisesti, kun vettä käytetään käyttöpisteessä ja pysähtyy vedenkäytön lakatessa. Perinteisissä avokaivoissa voidaan käyttää tavanomaista vesiautomaattia.

 • Vesiautomaatit ovat käytetyimpiä pumppuja sähköistetyissä vapaa-ajan asunnoissa.
 • Vesiautomaatit soveltuvat kasteluun ja kaivoveden, järviveden, sadeveden ja tulvavesien pumppaamiseen.
 • Pumppua valittaessa tulee huomioida imukorkeus, siirtomatka, haluttu vesimäärä ja vedenpaine sekä mökin vesipisteiden määrä ja varustetaso.
 • Vesiautomaatti voidaan sijoittaa suojattuun avokaivoon.
 • Pienikokoiset mallit ovat siirrettäviä, hiljaisia ja mahtuvat keittiön alakaappiin.
 • Mökkipumput voidaan asentaa lämpimään tilaan tai ulos, mutta ne on suojattava sateelta.
 • Vesipumppu on myös muistettava tyhjentää ajoissa, ettei se pääse jäätymään syksyn pakkasilla.
 • Asennuksessa on muistettava, että kaikkien kuiva-asenteisten pumppujen imuputket pitää aina varustaa pohjaventtiilillä.

Uppopumput porakaivoihin ja avokaivoihin

Uppopumppu on aina varma ja todella helppokäyttöinen ratkaisu myös järviveden pumppaamiseen. Uppopumppu on äänetön, eikä se pääse jäätymään veden alla. Ruostumattomasta materiaalista valmistettu pumppu on pitkäikäinen, ja sen käyttäminen on edullista. Pumppu on suojattava tiheällä verkolla karkeiden roskien valata.

Porakaivosta vesi pumpataan porausreikään upotettavalla porakaivopumpulla. Pumpun teho määritellään kaivon tuoton, vesipinnan korkeuden ja ennen kaikkea kulutustarpeiden mukaan. Vesitalouden toimivuus turvataan hyvällä suunnittelulla sekä oikein mitoitetuilla ja laadukkailla laitteilla. Oikein huollettuna voi oikein mitoitetun ja laadukkaasta materiaalista valmistetun porakaivopumpun käyttöikä olla 30–40 vuotta.

Mallit:

 • Grundfos SQ avo- ja porakaivopumput edustavat viimeisintä teknologiaa
 • Grundfos SQE-pumput ovat varustettu kehittyneellä ohjausjärjestelmällä ja pitävät vakiopaineen vesijohtoverkossa.
 • Grundfos SP-A -uppopumput soveltuvat porakaivokäyttöön kohteissa, joissa vedentarve on suuri, kuten kesäasunnoissa, omakotitaloissa ja maatiloilla.

 

4822526_Grundfos_unilift_CC5_tyhjennyspumppu

Tyhjennyspumput sadevesien ja harmaavesien pumppaukseen

Tyhjennuspumput soveltuvat pinta-, perus- ja harmaavesien pumppaukseen. Tyhjennyspumput ovat kevyitä ja soveltuvat esimerkiksi sadevesien, kellariin tunkeutuvan pohjaveden tai uima- ja suihkualtaan tyhjennykseen ja kasteluun sekä harmaavesien siirtoon.

Tilaa tarpeeseesi sopiva Grundfors-pumppu Hanakat-verkkokaupasta