Sadevesijärjestelmät kotiin ja mökille

Kiinteistön sadevesijärjestelmät pitävät talon kuivana

Talon katolta tulevista sadevesistä ja maan sulamisvesistä syntyy vuosittain huomattava vesimäärä, joka muodostaa riskin kiinteistön rakenteille. Vesimäärän turvalliseen ohjaamiseen pois rakennuksen läheisyydestä tarvitaan erilliset sadevesijärjestelmä ja kiinteistön kuivatusjärjestelmät.

Toimiva kiinteistönkuivatusjärjestelmä ehkäisee kiinteistöä routa-, kosteus- ja homevaurioilta. Oikein asennetulla kuivatusjärjestelmällä saadaan maaperässä oleva kosteus kerättyä tehokkaasti talteen. Vastaavasti katoilta ja pihoilta kertyvät hulevedet kerätään tehokkaasti ränni-, ja sadevesikaivojen avulla piha-alueelta.
 

Hyvä salaojitus takaa terveyden

Rakennuspohjan kuivatusjärjestelmä koostuu salaojaputkista sekä suodattavasta maakerroksesta ja salaojituskerroksesta. Salaojista vedet johdetaan perusvesikaivoon, mistä vedet johdetaan edelleen sadevesiputkilla maastoon tai sadevesiviemäriin. Kuivatusjärjestelmään kuuluvat myös salaojien tarkastuskaivot, sadevesikaivot ja perusvesikaivot. 

Laadukas hulevesijärjestelmä varmistaa kiinteistölle ”kuivat jalat” ja hyvinvoinnin vuosiksi eteenpäin.

Asiantuntijamme auttaa sinua mielellään löytämään kotiisi sopivimman kuivan ratkaisun! Sadevesijärjestelmän valinta avullamme on helppoa.
 

Älä johda sade- eli hulevesiä salaojiin

Jos johdat salaojiin sadevettä, ne täyttyvät ja alkavat työntää rankkasateella vettä talon perustuksiin. Putkisto toimisi juuri päinvastoin kuin pitää – samoin kävisi purkuputken tukkeutuessa tai jäätyessä.

Pientalon katolta valuu vuosittain keskimäärin 50–100 kuutiota sade- ja sulamisvesiä. Hallitsemattomina ne voivat muodostaa pihalammikoita ja keväisin liukkaita jäätiköitä. Ajan mittaan seurauksena voi olla myös kosteusvaurioita rakenteisiin.
 

Hiekan- ja öljynerottimet

Pipelife ja Wavin Labko hiekan- ja öljynerottimien valikoimasta löydät ratkaisun yksittäisen autotallin lattiakaivoerottimista, pesupaikkojen ja korjaamoiden öljynerottamisen tarpeisiin. Hiekan-, ja öljynnerottimet poistavat hulevesistä epäpuhtaudet tehokkaasti, jotta vedet voidaan edelleen johtaa kunnalliseen sadevesiverkostoon.

Tilaa öljynerottimet verkkokaupastamme

Pipelife Logo

 

Radon on kaasu, jota torjut riittävällä ilmanvaihdolla

Radon on hajutonta, mautonta ja näkymätöntä radioaktiivista kaasua, jota syntyy maaperässä olevan uraanin ja radiumin puoliintuessa. Suomessa radonpitoisuus on keskimääräistä korkeampi monilla harjualueilla kuten Pispalanharjun alueella Tampereella ja Salpausselän alueella Lahdessa.

Mittaa talosi ja kesämökkisi radonpitoisuus

Radonpitoisuuden mittauksen voit tilata Säteilyturvakeskuksesta tai numerosta (09-) 759 88 497. STUKin palvelun hintaan sisältyy asiakkaalle postitettava radonmittauspurkki, analyysi ja tuloskirje.

Mittaustulos ja toimenpidesuositukset lähetetään asiakkaalle noin kahden kuukauden kuluessa purkin palautumisesta. Asuintilojen radonpitoisuus mitataan marras- ja huhtikuun välisenä aikana. Mittausaika on kaksi kuukautta.

Hanakat auttaa sinua kaikissa radonkysymyksissä

Hanakat antaa apua ja ohjeita hyvän sisäilman varmistamisesta ja radonturvallisuudesta niin vanhoihin taloihin kuin uusiin kohteisiin. Talon koosta riippumatta järjestelmät perustuvat samaan toimintaperiaatteeseen: radonkaasu imetään pois talon pohjalaatan alta. Tule Hanakoihin keskustelemaan oman kohteesi radonmittauksesta ja muista radon-asioista.