Hanakat-putkiremontti

Teetä putkiremontti tai kylpyhuoneremontti ajoissa

Käyttöveteen ja omaan kylpyhuoneeseen kohdistuvat remontit kannattaa teettää ajoissa - Jos vesivahingon vaara on kasvanut tai talon käyttömukavuus selvästi alentunut, urakkaan kannattaa ryhtyä nopeasti. Yleisesti putkiremontti kannattaa teettää noin 30-40 vuoden välein.

Vuoto maksaa keskimäärin enemmän kuin remontti

Omakotitaloissa sattuneen kylmän käyttövesiputkiston aiheuttaman vuodon vahinko on keskimäärin jopa noin 10 000 euroa. Suurimmat käyttövesiputkiston vuotoja aiheuttavat syyt ovat mekaaninen rikkoutuminen ja putkiston korroosio eli syöpyminen.

Putkiremontin ABC

Milloin teettää putkiremontti?

Yleensä putkiremontti teetetään 30–40 vuoden välein. Jos vesivahingon vaara on kasvanut tai talon käyttömukavuus laskenut, kannattaa toimeen ryhtyä heti.
 

Mitä putkiremontti sisältää?

Putkiremontissa asennetaan uudet käyttövesiputket, vesimittarin jälkeiset sulku-takaiskuventtiilit vaihdetaan, tehdään tarvittavat läpiviennit ja asennetaan uudet käyttövesiputket käyttökuntoon vesipisteisiin. Vanha näkyvä putkisto puretaan, viedään pois ja kierrätetään.
 

Mitä tuotteita Hanakat-putkiremontissa käytetään?


Käytämme pitkäikäisiä Uponor-komposiittiputkijärjestelmiä. Putkijärjestelmä koostuu monikerroksisesta komposiitista ja muovisesta sisäpinnasta, joka on korroosion kestävä ja hygieeninen. Uponor vastaa tuotteidensa laadusta ja kestävyydestä oletetun käyttöiän ajan kuluttajasuojalain mukaisesti.
 

Kuinka kauan putkiremontti kestää?

Toteutamme putkiremontin niin, että vesikatko kestää vain päivän. Itse remontti kestää 3-7 päivää. Talossa voi asua koko remontin ajan.
 

Kannattaako samalla remontoida muita tiloja?

Moni päättää päivittää esimerkiksi kylpyhuoneen kalusteet putkiremontin yhteydessä mutta pakollista se ei ole. Hanakoilta löydät laadukkaat kylpyhuone- ja WC-kalusteet ja autamme valitsemaan sinulle sopivimmat ratkaisut.

Kotitalousvähennys

Voit saada teettämistäsi remonteista kotitalousvähennystä jopa 2400 euroa vuodessa. Kotitalousvähennyksen osuus on 50 % työn hinnasta. Omavastuuosuus on 100 euroa per henkilö. Koska vähennys on henkilökohtainen, puolisot voivat saada vähennystä yhteensä 4 800 euroa vuodessa. Tällöin omavastuu on 200 euroa. Vähennys koskee työn hintaa.

 


 

Kylpyhuoneen remontoinnissa myös vesikalusteet kannattaa vaihtaa

Käyttövesiremontin yhteydessä kannattaa vaihtaa myös hanat, suihkut, altaat, wc-istuimet ja kuivauspatterit vastaamaan tämän päivän vaatimus- ja mukavuustasoa. Kylpyhuone saa näin yhdellä ja samalla remontilla aivan uuden ilmeen.

Kun vaihdat kylpyhuoneeseen kaiken kerralla, säästät aikaa ja rahaa sekä eliminoit mahdolliset vanhojen kalusteiden "heikot lenkit." Uusien vesikalusteiden myötä saat säästöä myös pienemmän vedenkulutuksen myötä, talosi arvo nousee – ja ennen kaikkea – saat turvallisen, toimivan ja tyylikkään ratkaisun vuosiksi eteenpäin.

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen ja varaa aika neuvotteluun tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntöpohjallamme.

Putkisaneeraus vähentää vanhojen metalliputkien vesivahinkoriskiä

Varsinkin 1970- ja 80-luvun pientalojen ja omakotitalojen käyttövesiremontit ovat asia, johon kannattaa suhtautua ennakoivasti ja pitää asunnon kuntoa jatkuvasti yllä. Huonoista putkistoista johtuvat korjaustyöt ovat lisääntyneet viime vuosien aikana merkittävästi, ja vesivahingot ovat yleistymässä.

Hyvällä urakoitsijalla ovat kunnossa maine ja kokemus edellisten kohteiden läpivienneistä, KVV-IV-työnjohdon virallinen pätevyys (FISE), asianmukaiset vakuutukset sekä ammattitaito, joka näkyy uusien määräysten, ohjeiden ja asetusten (D1) ymmärtämisenä ja hallintana, jotta remontti tehdään tämän hetken parhaan tietämyksen mukaan. 

Käyttövesiremontin aloittamiseen ja suorittamiseen kannattaa suhtautua vakavasti, sillä vakuutus yleensä vaatii, että vesivahinko on ollut odottamaton ja äkillinen, eikä niin ollen ole voinut olla asukkaan itsensä vältettävissä. Tässä kannattaakin olla tarkkana, sillä mikäli talossa on aiemmin ollut useita putkiongelmia, eikä koko putkistoa ole siitä huolimatta huollettu, vakuutusyhtiö ei yleensä korvaa putkiston rikkoutumisesta aiheutuneita vahinkoja, sillä ne ovat olleet odotettavissa.

Suomessa rekisteröidään vuosittain n. 30.000 vesivahinkoa ja vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain yksityistalouksien vesivahinkojen aiheuttamia korvauksia yli 70 miljoonaa euroa. Vahinkoalttiisiin kiinteistöihin kuuluvat 1960- ja 70-luvuilla rakennetut omakotitalot, joissa tapahtuu kaikista vesivahingoista noin puolet. Vahinkoja havaitaan myös uusissa 2–5-vuotiaissa taloissa. Kosteus- ja vesivahingot altistavat homevaurioille ja allergiaongelmille.