Harmaavesisäiliö

Harmaavesisäiliöt pesu- ja talousjätevesille mökkikäyttöön

Jätevesien puhdistusvaatimukset koskevat myös vapaa-ajan asuntoja ja kesämökkejä. Jätevesijärjestelmän mitoitus riippuu käytettävän veden määrästä ja laadusta. Yksinkertaisimmillaan saunamökin vedet imeytetään saunakaivon kautta maaperään.

Tiski- ja keittiövesien käsittelyyn tarvitaan maapuhdistamo. Mökkijärjestelmät toimivat siten, että joko saunakaivossa tai saostussäiliössä esikäsitelty jätevesi johdetaan maaperään. Maaperän pieneliöt puhdistavat jäteveden ja puhdistunut vesi imeytyy maaperään. Mökkijärjestelmät soveltuvat hyvin maaperään, jossa vesi imeytyy hyvin ja pohjaveden pinta ei ole korkealla.

Saunan kantovesille soveltuvat Labko Saunakaivo 300. Keittiön talousjätevesille lisäksi Labko MökkiSAKO-1, Labko MökkiSAKO-2, BioRAMI 300, BioRAMI 500, BioRAMI 600, BioRAMI 1000 sekä Pipelife Pisara harmaavesisuodatin.

Tilaa harmaavesisäiliöt ja maasuodattamot verkkokaupastamme

Näin etenet jätevesiratkaisussa

Varaa tapaamisaika Hanakat-liikkeeseen. Ota mukaasi kiinteistön ja tontin piirustukset, valokuva ym. joka kuvaa lähtötilannetta. Hanakat-asiantuntijalta saat tietoa soveltuvista vaihtoehdoista ja niiden kustannuksista. Sovi jatkosta ja suunnitelmien teettämisestä Hanakat-asiantuntijalla.

Jätevesisuunnitelma sisältää paikkakuntakohtaisesti seuraavat tiedot:
1. Tiedot maaperästä ja maahan imeytysjärjestelmästä
2. Pinta- ja poravesitiedot
3. Karttaote kiinteistön sijainnista
4. Asemapiirros, josta ilmenee jätevesijärjestelmän sijainti ja jätevesien purkupaikat ja sadevesiohjaus
5. Jätevesijärjestelmän poikkileikkaus ja korkeustiedot
6. Rakentamisohje
7. Arvioitu jätteen määrä ja ympäristökuormitus
8. Tarvikeluettelo
9. Järjestelmän asennus, käyttö ja huolto-ohjeet
10. Varo- ja hälytyslaitteet