Maalämpöpumpulla maalämpö talteen

Hanakoilta maalämpö kaivosta alkaen – yhdellä sopimuksella


Hanakat-liikkeestä saat täydellisenä kokonaisuutena maalämpöjärjestelmän, jolla teet merkittäviä säästöjä verrattuna hajautettuihin hankintoihin. Otamme vastuun kokonaisuuden toteutuksesta – kaivosta lämmönjakoon – ja varmistamme järjestelmän optimaalisen toimivuuden.

Yhä useampi haluaa lämmitysratkaisun yhteyteen myös viilennyksen maakylmällä – tai erillisellä laitteella. Ilmanvaihdon osaajana Hanakat-liike huomioi lämmitysjärjestelmän toiminnan myös osana viihtyisää ja terveellistä sisäilmaa.

Maalämpöpumppu – uusiutuvaa energiaa maasta, kalliosta  ja vedestä

  • Maalämpö-, ilmavesilämpö- ja ilmalämpöpumput ovat ympäristöystävällisiä ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä lämmitysratkaisuja.
  • Maalämpöpumput hyödyntävät maahan, kallioon ja veteen varastoitunutta lämpöenergiaa.
  • Maalämpöpumpun käyttämä energia on ilmaista ja uusiutuvaa.
  • Maalämpöpumpulla voidaan tuottaa parhaimmillaan 95–97 % rakennuksen lämmitysenergiatarpeesta. Loppuosa tuotetaan lisäsähkövastuksella tai muulla lisäenergialla esim. öljyllä.
  • Lämpöpumpun investointikustannukset ovat suuremmat muihin lämmitysratkaisuihin verrattuna, mutta käyttökustannukset ovat edulliset. Maalämpö soveltuu erityisen hyvin kookkaiden talojen lämmitysratkaisuksi.
  • Asukkaiden kannalta maalämpöpumppu on myös helppokäyttöinen, sillä se vaatii vain vähän huolto- ja tarkistustoimia.

Maalämpöjärjestelmän keruuputkistossa kiertää jäätymätön neste, joka lämpenee muutaman asteen matkansa aikana. Keruupiirin nesteestä saatava lämpö höyrystää lämpöpumpussa kiertävän kylmäaineen sitoen lämpöenergiaa kylmäaineeseen.

Höyrystyneen kylmäaineen painetta nostetaan kompressorilla, jolloin myös sen lämpötila sekä lauhtumislämpötila nousee. Kylmäaine lauhtuu korkeassa lämpötilassa lämpöpumpun lauhduttimessa jälleen nesteeksi, jolloin se luovuttaa lämpöä lämmönjakoverkkoon ja lämpimään käyttöveteen. Suunniteltaessa maalämpöpumppujärjestelmää on tärkeää, että keruuputkisto mitoitetaan oikein. Lisäksi on huomioitava käyttöveden riittävyys perheen tarpeisiin. Lämmönjakoon soveltuu matalalämpöinen lattia- tai patterilämmitysverkosto.

Maapiirijäähdytyspuhallin konvektorilla tai ilmalämpöpumpulla

Puhallinkonvektorilla toimiva jäähdytys voidaan toteuttaa maalämpöjärjestelmän yhteydessä erillisenä piirinä niin uudisrakennuksessa kuin saneerauksessa. Puhallinkonvektorin läpi kierrätetään sisäilmaa, joka jäähtyy maapiiristä saatavalla viileällä keruunesteellä. Kesähelteellä maalämpöpiirin keruuneste kerää lämmön konvektorista ja siirtää sen maan uumeniin kallioperään.

Konvektoriksi voidaan valita seinään asennettava sisäyksikkö tai kattoon asennettava kasettipuhallinkonvektori. Jäähdytyksestä syntyvä käyttökulu on ainoastaan konvektororin puhaltimen ja kiertovesipumpun tarvitsema käyttöteho, joka on 50–100 W. Tämä merkitsee sähkölaskussa 0,6–1,2 sentin käyttökustannusta/jäähdytystunti.

Jäähdytys voidaan toteuttaa myös ilmalämpöpumpulla, jossa voi olla kytketty useampi sisäyksikkö jakamaan viileää ilmaa. Uudisrakennuskohteisiin soveltuu myös jäähdytys ilmanvaihtolaitteella. Tällöin suunnitteluvaiheessa tulee huomioida viilennyksen vaatima ilmanvaihtolaitteen teho, kanavien koko ja jäähdytyksen vaatima ilmanvaihtokanavien eristys.

 

Maalämpö kannattaa hankkia viimeistään nyt!

Edustamamme merkit: Nibe.

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen ja varaa aika neuvotteluun tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntöpohjallamme.