Patterilämmitys

Optimaalinen lämmönjako yhdistää patterilämmitys- ja lattialämmitysjärjestelmät

Lämmitysjärjestelmän uusimisen yhteydessä vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän patterit ja lämmönohjausautomatiikka kannattaa päivittää nykyaikaan. Optimaalisesti suunniteltu lämmönjako hyödyntää lämmönlähteen ominaisuudet tehokkaasti, tuntuu miellyttävältä ja säästää rakennusteknisissä kustannuksissa.

Lämmönjaossa patterilämmityksen ja lattialämmityksen yhdistäminen on järkevää. Huonekohtaiset termostaatit pitävät eri huoneiden lämpötilat valituissa arvoissa. Näin makuuhuoneissa voidaan pitää jatkuvasti muutamaa astetta alhaisempaa lämpötilaa kuin olohuoneessa.

Kun lämmitysjärjestelmä toteutetaan kahtena piirinä, peseytymistilan lattiassa voidaan pitää mukavuuslämpö myös kesällä, mutta asuintilojen pattereihin lämpöä ei ohjata. Automaattisesti hoidettuna huonetilojen lämmönpudotuksilla voidaan säästää 5–8 % lämmityskuluissa.

Laitteet ja ohjaustekniikka mahdollistavat lämpötilan säätämisen ja energian säästämisen automaattisesti. Riittää, että lämmityskaudeksi asetetaan lämmönpudotusajat ja halutut lämpötilat. Oikeat säädöt tuovat asumiseen laatua.

Patterilämmitys on mukavuutta

Uusiin vesipattereihin voidaan liittää lämmönpudotusautomatiikkaa, jonka avulla lämmitysenergian kulutusta voidaan pienentää. Kun automatiikka pudottaa huonelämpötiloja tehdyn esivalinnan mukaisesti työpäivän ajaksi, kustannuksissa voidaan säästää jopa 15 %.

Oleskelutiloissa useimmille meistä riittävä huonelämpötila on +20...+21 ja makuuhuoneissa +18...+20 celsiusastetta. Yhden asteen lämpötilan pudotus merkitsee 5 prosentin säästöä lämmityskuluissa. Suurin energiansäästö syntyy hyödyntämällä automatiikkaa aktiivisesti ja säätämällä lämpötilat huonekohtaisesti.

Vesipatterit reagoivat lämmönsäätöön nopeasti, jos asuintilojen lämpötilaa halutaan pudottaa muutamiksi tunneiksi.

Myymämme merkit: Purmo

Tilaa lämpöpatterit verkkokaupastamme

 

Lattialämmitys pitää jalat lämpiminä

Lattialämmitys tuo asumismukavuutta jaloille lämpimän tuntuisina lattiapintoina. Lämmitysjärjestelmän saneerauksen ja kylpyhuoneremontin yhteydessä peseytymistiloihin kannattaa harkita lattialämmitystä.

Lattialämmitys voidaan toteuttaa helposti, kun taloa laajennetaan tai kun ullakolta ja kellarista otetaan tiloja asuinkäyttöön. Esimerkiksi rintamamiestalon yläkertaan vesikiertoinen lattialämmitys saadaan vaivattomimmin käyttämällä asennuksen yhteydessä lattialämmityslevyjä, joihin vesiputket asennetaan. Lattialämmityslevy toimii samalla kantavana lattiarakenteena.

Kellaritiloihin lattialämmitys voidaan asentaa samaan tapaan kuin uudiskohteeseen. Vesiputket jätetään lattiavaluun. Mikäli vanhan talon kellari on niin matala, ettei huonekorkeutta voi enää pienentää, vaihtoehdoiksi jäävät patterilämmitys tai vanhan lattiavalun poistaminen ja huonetilan syventäminen.

Myymämme merkit: Uponor ja Purmo

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen ja varaa aika neuvotteluun tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntöpohjallamme.

Purmo Logo

Uponor Logo

Termostaattinen patteriventtiili pitää lämpötilan vakiona

Termostaattinen patteriventtiili koostuu venttiiliosasta ja termostaattianturista, joka voi olla kiinteästi venttiiliosassa tai irtoanturi.

Termostaattiset patteriventtiilit mittaavat huoneen lämpötilaa ja säätävät patterin kautta kulkevaa vesivirtaa pitäen huoneen lämpötilan vakiona lämpökuormista huolimatta.

Tarvittaessa termostaattisiin patteriventtiileihin voidaan kytkeä myös irtoanturi. Se voidaan asentaa sellaiseen paikkaan, joka vastaa paremmin huoneen todellista lämpötilaa.

Mikä on huonetermostaatti?

Huonetermostaatilla säädetään huoneen lämpötila sopivaksi ohjaamalla patteriventtiiliä tai lattialämmityksen säätöventtiiliä. Huonetermostaatti tulisi asentaa n. 1,5 m korkeudelle paikkaan, johon aurinko ei paista suoraan ja huoneilma kiertää vapaasti anturin ohi.

Jos huonelämpötila ylittää 2 °C:lla tilan asetusarvon, tarkista ensin tilan termostaatti ja tarvittaessa lämmitysjärjestelmän säätökäyrän asetus. Suositeltavia asetusarvoja eri tilojen lämpötiloille ovat: asuinhuoneet 20–22 °C, pesuhuoneet 22–24°C ja varastot yms. 15–20 °C.