Ilmalämpöpumpun asennus kannattaa tehdä oikein

Ilmalämpöpumppu oikein asennettuna sopii ilmastoomme

Suomen ilmastossa ulkolämpötila liikkuu nollan tuntumassa (± 2 °C) noin kolmanneksen vuodesta ja juuri tällöin ilmalämpöpumppu on lämmöntuottajana parhaimmillaan.

Oikein asennettu ilmalämpöpumppu on hyvä peruslämmön tuottaja ja sen avulla normaaleja lämmityskustannuksia voidaan pienentää jopa 30–50 %. Näin sen hinta on nopeasti maksettu takaisin.

Ilmalämpöpumppu myös parantaa merkittävästi sisäilman laatua puhdistamalla kierrättämänsä ilman. Täällä on merkitystä varsinkin esim. siitepölykautena. Kesäkaudella ilmalämpöpumpulla voidaan myös jäähdyttää. Koko lämpimän kauden jäähdytyksen kustannukset ovat normaalikokoisessa talossa vain 50 € luokkaa vuodessa. Yli -25°C  pakkasilla laitteesta ei ole juurikaan iloa, mutta tällaisia päiviä on vuodessa vähän.

Ilmalämpöpumpun hinnat asennettuna ovat 1600–2400 €.

Ilmalämpöpumppujen valikoimaa

Hanakat-liikkeessä valintaasi vie eteenpäin asiantuntemus ja laaja valikoima laitteita, joista valita. Autamme sinua valitsemaan oikeanlaisen ilmalämpöpumpun siihen tilaan, missä aiot sitä käyttää. Esim. jos kotonasi on useampia kerroksia tai tilat ovat epäyhtenäiset tai sokkeloiset, laitteen sijoituksen merkitys korostuu. Usein tällöin kannattaa hankkia kaksi sisäyksikköä tai jopa kaksi erillistä ilmalämpöpumppua.

Sisäyksiköt kannattaa asentaa mahdollisimman kauas ihmisistä ja oleskelutiloista. Makuuhuoneisiin niitä ei kannata sijoittaa, sillä hiljaisimmillaankin niiden ääni voi häiritä, kun tarvitset täyttä hiljaisuutta. Ilmavirta suoraan iholle puhallettuna voi myös tuntua liian voimakkaalta.

Oikeanlainen laite oikeaan paikkaan

Muita sijoituspaikan ja laitteen valinnassa huomioon otettavia tekijöitä ovat mm. ulkonäölliset seikat (sisustus), lämmönjako, sähkön saanti, sulamisvesien poisto, putkivedot ulkoyksikköön, äänitaso, huollettavuus sekä se, käytetäänkö laitetta pääasiallisesti lämmittämiseen vai viilennykseen.

Ulkoyksikkö kannattaa sijoittaa huomaamattomaan paikkaan avoimeen tilaan, jotta laite on helppo huoltaa.

Onnline – varmatoiminen energiansäästäjä

Onnline-ilmalämpöpumppu on edullinen valinta, jossa ei ole tingitty laadusta. Laitteita on asennettu Suomeen jo tuhansia, ja laite on poikkeuksetta hämmästyttänyt käyttäjät varmalla toiminnallaan.

• teknisesti laadukas
• optimoitu arktisiin olosuhteisiin
• ylläpitolämpötila eli ”mökkitoiminto” (+8 °C)
• tehokkaat ilmansuodatinominaisuudet
• erittäin edullinen
• erinomainen myös kesämökeille ja autotalleihin

Midea – hiljaista tehokkuutta

Laadukas ilmalämpöpumppu, joka on varustettu tyylikkäällä, erittäin hiljaisella sisäyksiköllä ja kaukosäätimellä.

• teknisesti huippulaadukas
• erittäin hiljainen, tyylikäs sisäyksikkö
• ylläpitolämpötila eli mökkitoiminto (+8 °C)
• monipuolinen kaukosäädin
• tehokas ilmansuodatin
• edullinen hinta

Sharp – laatua vaativalle

Ilmalämpöpumppuvalmistajien pioneerilla on kokemusta, kuinka energiaa säästetään.

• vaativalle asiakkaalle, joka haluaa markkinoiden parasta
• sisältää patentoidun plasmacluster-ionisuodatuksen (käytössä yli 20 miljoonassa tuotteessa)
• ylläpitolämpötila eli mökkitoiminto (+10 °C)

Technibel – ammattilaatua erityisesti jäähdytykseen

Technibelin uudet iSeries-laitteet ovat huippulaadukkaita ammattikäyttöön soveltuvia jäähdytyslaitteita, mutta soveltuvat myös loistavasti vaativan kotitalouden ilmalämpöpumpuiksi. Technibelin laitteiston suurena etuna on, että siihen voidaan kytkeä yhteen ulkoyksikköön 1–4 sisäyksikköä.

• huippulaadukas ammattilaisten käyttämä järjestelmä
• saatavilla erityyppisiä sisäyksiköitä (mm. kattokasetti, kanavapatteri ja ikkunan alle sopivat mallit)
• hyvä valinta 2-tasoasuntoon, jossa talvella tuodaan lämpö alakertaan ja kesällä halutaan jäähdyttää yläkerran makuuhuoneita
• useilla sisäyksiköillä pystytään toteuttamaan suuretkin kohteet
• sisälämpötilan säätö on portaaton aina +10 °C:een asti
• laitteisto ei pysähdy sulatuksen ajaksi vaan jatkaa lämmitystä keskeytyksettä.

Järjestelmään on tulossa kevään 2013 aikana mallit, joissa voidaan yhdistää normaalien suorahöyrystyssisäyksiköiden lisäksi rinnalle myös vesilämmönvaihdinyksikkö.

Tilaa ilmalämpöpumput verkkokaupastamme

Suorituskerroin kertoo tehokkuudesta

Nykyisten ilmalämpöpumppujen ilmoitettu suorituskerroin COP (Coefficient of Performance) on lämmityskäytössä jopa yli viisi, kun ulkolämpötila on +7 °C. Tällöin yhdellä kilowattitunnilla sähköä voidaan siirtää sisälle yli viisi kilowattituntia lämpöä. Ulkoilman kylmetessä suorituskerroin COP ja pumpun lämmönsiirtokyky kuitenkin heikkenevät. Kehittyneimmät pumput tuottavat vielä -20 °C pakkasella lämpöä lähes kahden suorituskertoimella. Eri laitteiden tehokkuudesta käydään paljon keskustelua, niinpä kannattaa lukea huolella asiaa valottavat erilaiset testit.

Hanakat auttaa oikean ratkaisun löytämisessä

Lämmitys-/jäähdytysratkaisuun voidaan yhdistää myös useampi seinäsisäyksikkö tai kattokasetti. Hinnastoon tutustumisen lisäksi monet testit kertovat, miten hyvä ilmalämpöpumppu on hyvä valita. Mutta yksinkertaisempi keino suorittaa vertailu on saapua Hanakoihin. Neuvomme ja opastamme, millainen yhdistelmä on omaan kohteeseesi toimivin ja käyttökelpoisin.

Edustamme mm. merkkejä Onnline, Midea, Sharp ja Technibel 

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen ja varaa aika neuvotteluun tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntöpohjallamme.

Onnline Logo

Midea Logo

Sharp Logo

Technibel Logo

Hanakoilta myös ilmalämpöpumpun asennus

Saat Hanakoilta ilmalämpöpumpun lisäksi myös sen ammattitaitoisen asennuksen. Ilmalämpöpumpun asennus pitää sisällään laitteiden kuljetuksen, sisä- ja ulkoyksikön asennuksen, asennustarvikkeet, putkituksen suojakoteloinnin, sähkötyön, laitteiden käyttöönoton sekä siihen liittyvän opastuksen.

Asennus tulee aina jättää ammattilaisten tehtäväksi, sillä asennuksen saa tehdä vain Tukesin rekisterissä oleva asennusliike, jolla on kylmälaiteliikkeen pätevyys. Tilauksen yhteydessä sovimme sinulle sopivan ajankohdan, jolloin asentajat tulevat asentamaan laitteen paikoilleen. Ilmalämpöpumpun asennus hoituu tavallisesti yhdessä päivässä.

Muista, että voit tehdä asennuksesta kotitalousvähennyksen.