Aurinkokeräimet ottavat aurinkolämmön energian talteen

Aurinkolämmitys – uusiutuvaa energiaa

Aurinkolämmitys on edullinen tapa tuottaa lämmintä käyttövettä. Suomenkin olosuhteissa jopa 4060 % lämpimästä käyttövedestä voidaan tuottaa aurinkoenergialla. Aurinkolämmitys ei ole riippuvainen auringon valosta vaan sen säteilystä.

Suomessa säteilyä riittää aurinkolämmön tuottamiseen helmikuusta marraskuuhun. Aurinkoenergian hyödyntäminen on luontoystävällinen tapa pienentää energialaskua.

Aurinkolämpöä saadaan, kun auringon säteily muutetaan lämmöksi aurinkokeräimissä, joissa pumpun avulla kierrätetään jäätymätöntä lämmönsiirtoliuosta. Aurinkokeräimessä lämmenneen nesteen lämpö siirretään lämmönvaihtimen välityksellä lämmönvaraajaan. Aurinkolämpöjärjestelmä kokonaisuudessaan koostuu aurinkokeräimistä, varaajasta, pumppu- ja ohjausyksiköstä sekä putkistosta.

Edulliset aurinkopaneelit mökille

Toinen vaihtoehto tuottaa energiaa auringon avulla on aurinkopaneeli, joka muuttaa auringon säteilyn suoraan sähköksi. Suomessa aurinko kannattaa valjastaa energiatuotantoon erityisesti mökillä tai muissa asunnoissa, joissa asutaan lähinnä kesäaikaan, sillä aurinkopaneeli on edullinen ratkaisu mökille. Ja uudet paneelit ovat tyylikkään näköisiä!

Edullinen tapa tuottaa runsaasti käyttövettä

Aurinkoenergialla voidaan tuottaa noin puolet lämpimän käyttöveden valmistamiseen tarvittavasta energiasta. Aurinkolämmitys voidaan liittää kaikkiin päälämmitysmuotoihin. Kun aurinkolämmitys liitetään vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, jopa 2535 % lämmitykseen tarvittavasta energiasta voidaan kattaa aurinkoenergialla.

Öljykattila - Solar Economy - Solar 3

Vesivaraaja osana aurinkolämmitystä
Aurinkolämmitys on liitetty öljylämmitykseen.

Aurinkolämmittämisen kustannushaarukka

Aurinkolämmityksen voi liittää myös öljylämmitykseen osaksi hybridijärjestelmää. Aurinkojärjestelmän asennusaika on 23 miestyöpäivää ja kokonaiskustannusarvio 45006000 € riippuen aurinkokeräimien määrästä.

Energian varaamiseen voidaan rinnalle kytkeä käyttövesivaraaja tai energiavaraaja, jolloin lämpöpumpulla tai puukattilalla tuotettua energiaa voidaan käyttää myös talon lämmittämiseen.

Lämminvesivaraaja - Solar Economy - Solar 3

Öljylämmitys yhdistettynä auringon energiaan
Aurinkokeräimet on liitetty kiinteistössä jo olevaan vedenlämmittimeen.

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen ja varaa aika neuvotteluun tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntöpohjallamme.

Hybridilämmitys hyödyntää uusiutuvaa energiaa

Hybridilämmitys tarkoittaa useamman eri energialähteen hyödyntämistä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen eri vuodenaikoina. Hybridijärjestelmässä pyritään ympäristöystävälliseen ja tehokkaaseen energiantuottamiseen uusiutuvia energialähteitä hyödyntäen.

Hybridilämmitys hyödyntää useiden eri energialähteiden parhaita ominaisuuksia silloin, kun niiden hyötysuhde on parhaimmillaan. Hybridijärjestelmässä aurinkolämpöä saadaan maaliskuusta marraskuuhun, ilma-vesilämpöä lauhalla ilmalla ja öljyä ja bioöljyä käytetään kylmimmän huippukulutuksen aikaan.

Kun järjestelmään liitetään hybridivaraaja, lämmitysmuotoja voidaan liittää helposti myös myöhemmin ja samalla varaajalla voidaan ottaa talteen ilma-vesi- tai maalämpöpumpun tai aurinkolämpökeräimien avulla tehtyä energiaa. Energiansäästön ohella laadukas, hyvin suunniteltu ja oikein asennettu Hybridiratkaisu säästää myös luontoa. Kun tilaat hybridiratkaisun Hanakoilta, voit olla varma, että järjestelmä toimii sinulle edullisimmalla tavalla.