Öljylämmityskattilat ovat öljylämmityksen keskipisteessä

Vanha öljylämmitys kannattaa uudistaa hybrilämmitykseksi

Kun talossa on toimiva öljylämmitysjärjestelmä, se voidaan uudistaa hybridijärjestelmäksi ja saavuttaa jopa kymmenien prosenttien energiansäästö. Hybridilämmityksessä öljykattila huolehtii taloudellisesti huippukauden lämmitystarpeesta. Erilliseen energiavaraajaan voidaan liittää uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä lämmönlähteitä, kuten

  • aurinkolämmitys
  • vesi-ilmalämpöpumppu  
  • maalämpö 

Pelkän öljykattilan vaihto uuteen ja lämmösäädön päivittäminen säästää energiankäyttöä jopa 30 prosenttia.

Valikoimastamme aina oikea öljykattila

Hanakat-ammattilaisen kanssa voit suunnitella miten toimivaa öljylämmitysjärjestelmää kannattaa uudistaa. Mikä lämmitysmuoto sopii asumiseesi, ja mitkä ovat omat energiankäytön tarpeesi tulevaisuudessa? Entä öljylämmityskattilan, patteriverkoston ja kiinteistön kunto? Myös rakennusmääräykset tai rakennuksen sijainti voivat vaikuttaa siihen, ettei siirtyminen toiseen lämmitysjärjestelmään ole aina mahdollista.

Öljylämmitysjärjestelmän kunnostus tulee usein myös edullisemmaksi kuin sen vaihtaminen kokonaan toiseen lämmitysmuotoon.

Nykyaikainen öljykattila on kehitetty niin, että sen hyötysuhde on mahdollisimman suuri ja päästöt niin pienet kuin mahdollista. Tekniikan kehittyminen ja vähärikkisen polttoöljyn käyttö ovat mahdollistaneet sen, että öljylämmityksen typen oksidi-, rikkidioksidi- ja hiukkaspäästöt ovat moneen muuhun lämmitysenergiamuotoon verrattuna vähäiset. Lämmitysöljyn sisältämä bioöljyosuus vähentää entisestään hiilidioksidipäästöjä. Polttoöljyn energiasta saadaan nykyaikaisilla öljylämmityslaitteilla hyödynnettyä jopa 95 %.

Aurinkolämmitys tai ilmavesi-lämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle

Jos kattilajärjestelmä on uusi tai uudehko, voidaan sitä täydentää esimerkiksi uusiutuvaa energiaa hyödyntävillä ilma-vesilämpöpumpulla (A) tai aurinkojärjestelmällä (B).

Täydentämällä järjestelmä hybridilämmitykseksi voidaan uusilla laitteilla tuottaa kiinteistön käyttövesi ja peruslämpö merkittävän ajan vuodesta ja öljylämmitys takaa lämmöntuoton talven huippukuormien aikana.

Järjestelmän uudistamisen yhteydessä kannattaa uudistaa myös lämmönsäätölaitteet ja energiaa säästävät kiertovesipumput.

Edustamamme merkit: Ariterm, Jäspi ja Motoral.

Tilaa öljy- ja biolämmitystuotteet verkkokaupastamme

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen ja varaa aika neuvotteluun tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntöpohjallamme.

 

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntö-
lomakkeellamme öljylämmityskattilan vaihtoon tai huoltoon.

Jäspi Logo

Ariterm Logo

Hybridilämmitys hyödyntää uusiutuvaa energiaa

Hybridilämmitys tarkoittaa useamman eri energialähteen hyödyntämistä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen eri vuodenaikoina. Hybridijärjestelmässä pyritään ympäristöystävälliseen ja tehokkaaseen energiantuottamiseen uusiutuvia energialähteitä hyödyntäen.

Hybridilämmitys hyödyntää useiden eri energialähteiden parhaita ominaisuuksia silloin, kun niiden hyötysuhde on parhaimmillaan. Aurinkolämpöä saadaan maaliskuusta marraskuuhun, ilma-vesilämpöä lauhalla ilmalla ja öljyä ja bioöljyä käytetään kylmimmän huippukulutuksen aikaan.