Uudista kylpyhuone ja keittiö kuntoon

Toimiva, taloudellinen ja tyylikäs kylpyhuone – ja keittiö!

Kun vanha kylpyhuone alkaa olla parhaat päivänsä nähnyt, uuden suunnitteluun kannattaa ryhtyä päättäväisesti. Hyödyt ovat kiistattomat. Ilon, puhtauden, hygieenisyyden ja uuden mukavuuden lisäksi vettä ja energiaa säästyy yleensä yllättävän paljon. Etukäteen harvoin ymmärtää, kuinka upeaa on viihtyvyys omassa kylpyhuoneessa.

Kylpyhuoneen suunnittelun tärkeimpiä osia on toimivuus; miten kylpyhuone palvelee käyttäjiään. Purkit, rasvat ja hammasvälineet ovat helposti käytettävissä – haluatko tarvikkeet kaapistoihin vai näkyvästi esille? Ja toinen on puhtaanapito: kuinka helppoa kylpyhuone on pitää siistinä. Unohtamatta myöskään taloudellisuutta: Wc-istuimen ja hanojen vaihtaminen tuo kylpyhuoneeseen mukavuuden lisäksi säästöä vesilaskuun.
 

Kun keittiö kaipaa uudistamista

Omaan keittiöön tottuu – eikä sitä tule katsottua kriittisellä silmällä – vaikka olosuhteet alkaisivat uusimisen tarpeesta jo viestiä. Mutta jonakin päivänä olaan tilanteessa, jossa varsinkin keittiön laitteet alkavat sanoa sopimuksiaan irti – ja huomio kääntyy siihen, mitä nykypäivän kalusteet ja laitteet tarjoavat.

Nykyajan taloudelliset hanat, hygieeniset ja käytännölliset altaat sekä tehokkaat liesituulettimet tekevät keittiöstä huomattavasti mukavamman paikan laittaa ruokaa. 
 

Mieti samalla kodinhoitohuoneen tarpeet

Kun remontointitarpeet ovat ilmeiset, kannattaa asiaa tarkastella kokonaisuutena ja uudistaa paikkoja vähän isommin, sillä jatkuva remontointi ja uudistaminen syövät hermoja. Kun useampi asia laitetaan kuntoon kerralla, saavutetaan sekä säästöjä että tyytyväisyyttä. Tällöin eron entiseen huomaa selvemmin ja uudistukset tuntuvat uutena asumismukavuutena.

Kylpyhuoneen ja keittiön kanssa samassa paketissa kannattaa miettiä kodinhoitohuoneen toimivuutta. Käytetäänkö tilaa niin kuin alun perin oli tarkoitus? Voisiko sen uudistaa vastaamaan tämän hetken tarpeita? Mitä tilasta voisikaan saada irti uusilla vaatehuollon ja siivouksen kaapistoilla.