Kotilämpö ilmalämmitys

Vanha ilmalämmitysjärjestelmä kannattaa uusia Enervent Pingvin Kotilämpöön

Ilmanvaihdon ja lämmönjaon kätevästi yhdessä paketissa tarjoava ilmalämmitys oli oivallinen ratkaisu 1970-luvun energiakriisin myötä aikaisempaa tiiviimmiksi rakennettuihin omakotitaloihin.

Suomessa asennettiin ilmalämmitysjärjestelmiä omakotitaloihin ja rivitaloihin 1970-luvulta aina 1980-luvun puoliväliin saakka noin 50–70.000 kappaletta.

Tunnetuimpia näistä ovat Valmet Kotilämpö -laitteet. Lämmitysmuotona ilmalämmitys on ollut hyvin toimiva ja laitteet erittäin kestäviä – suuri osa niistä on käytössä edelleen.

 

Ilmalämmityksessä tähän päivään siirtyminen tuo säästöä ja mukavuutta!

Koska laitteet alkavat olla vanhoja ja tekniikka on edistynyt huimasti, tulee ajankohta, jolloin laitteiston vaihtaminen tulee kannattavaksi – ja ajankohtaiseksi. Tällöin käyttöikänsä päähän tulleen ilmalämpölaitteen tilalle kannattaa useimmissa tapauksissa vaihtaa Enervent Pingvin Kotilämpö.

Pingvin Kotilämpö on entiseen verrattuna huomattavasti energiatehokkaampi järjestelmä ja tuottaa parempien suodattimien avulla parempaa ja raikkaampaa sisäilmaa. Vaihto tuntuu selkeästi myös käyttökustannuksissa ja käytön huolettomuutena: laite huolehtii täysin itsenäisesti sekä ilmanvaihdosta että lämmityksestä.

Pingvin Kotilämmössä on energiatehokkaat tasavirtapuhaltimet ja tehokas lämmön talteenotto. Vanhan laitteen ristivirtalämmönsiirtimen sijaan Pingvin Kotilämmössä on Enerventin ilmanvaihtolaitteista tuttu pyörivä lämmönsiirrin, jolla on yli 80 prosentin hyötysuhde koko Suomessa!

Laitteessa on myös monipuolinen säätöjärjestelmä. Sen avulla järjestelmää hallitaan helposti muutamalla napinpainalluksella.

 

Sopii suoraan Valmet Kotilämpö -ilmalämmitysjärjestelmän tilalle

Enervent Pingvin Kotilämpö -ilmanvaihto/ilmalämmityslaite sopii suoraan Valmet Kotilämpö -ilmalämmitysjärjestelmän tilalle – vaivatta, samaan tilaan sopivana ja vähäisin kanavamuutoksin. Ilmanvaihtolaite Pingvin hoitaa talon ilmanvaihdon ja lämmön talteenoton. Ja kiertoilmayksikkö talon lämmityksen.

Enervent -ilmanvaihtolaite perustuu ns. regeneratiiviseen lämmön talteenottoon. Tämä on toteutettu pyörivällä lämmönsiirtimellä, jonka puoliskojen läpi tulo- ja poistoilma virtaavat vastakkaisiin suuntiin. Lämmönsiirtimen alumiinilamellit lämpenevät poistoilmavirrassa ja luovuttavat lämpönsä tuloilmalle. Regeneratiiviselle lämmönsiirtimelle on ominaista korkea lämmön talteenottokyky.

Korkean lämmön talteenottokykynsä ansiosta laite säästää lämmitysenergiaa ja maksaa itsensä takaisin lyhyessä ajassa. Samalla se huolehtii aina riittävän hyvänlaatuisesta sisäilmasta.

Kaipaako vanha ilmalämmityslaitteeni uusimista vai kannattaako korjata vanhaa?

Ota yhteyttä Hanakoihin, niin selvitämme, mikä on tapauksessasi järkevintä: kuinka kauan laitteistollasi on järkevää elinaikaa, koska se kannattaisi päivittää sekä mitkä ovat tällöin vaihtamisen hyödyt. Laskemme myös arvion, missä ajassa uusi laite maksaisi itsensä takaisin alentuneina käyttökustannuksina.

Annamme halutessasi myös tarjouksen avaimet käteen -vaihtourakasta.

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntö-
lomakkeellamme Valmet Kotilämmön vaihtamisesta Enervent Pingvin Kotilämpöön.