Allaway ja Puzer keskuspölynimuri

Keskuspölynimuri vie mikropölyn ulos 

Pölylaskeuma on meille jokaiselle tuttu kotoa ja työpaikalta. Ihmisistä, eläimistä, vaatteista ja asumisesta ylipäänsä aiheutuu pölyä, joka leijailee sisäilmassa. Perinteinen pölynimuri puhaltaa poistoilman sisätiloihin, jolloin sisätiloissa leijuvat pölyhiukkaset saavat vain vauhtia. Lisäksi imurin pölypussin läpi kulkeva imuilma palautuu sisätilaan sisältäen edelleen mikropölyä.

Keskuspölynimurissa pöly ja roskat kulkeutuvat asunnon rakenteiden sisällä olevaa pölyputkistoa pitkin esimerkiksi teknisessä tilassa tai varastossa sijaitsevaan keskusyksikköön.

Poistoilma ja terveydelle haitallisia pölyhiukkasia sisältävä mikropöly ohjataan poistoputkea pitkin ulos. Näin huoneilmassa olevat, muun muassa hengitystieoireita aiheuttavat allergeenit vähenevät, ilma tuoksuu raikkaalta ja pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee. Keskusyksiköt voi varustaa pölypussilla, josta on etua varsinkin allergisille imuria tyhjennettäessä.

Keskuspölynimuri pienellä vaivalla myös vanhaan omakotitaloon

Valmiissa kodissa pölynimuriputkisto on helpoin asentaa yläpohjaan tai useampikerroksissa taloissa välipohjaan. Imurasioille menevät putket pyritään sijoittamaan aina väliseiniin.

Putkisto imurasialta toiselle ja imurasialta keskusyksikölle suositellaan vedettäväksi yläkautta, välikatossa tai ullakolla. Seinärakenteiden lisäksi pölyputkiston voi asentaa kiinteiden kaappien sokkeleihin tai komeroihin. Jos imurasiat halutaan asentaa pinta-asennuksena, käytetään lisätarvikkeena saatavaa valkoista pinta-asennuskoteloa, joka viimeistelee asennuksen. Esimerkkejä 60-, 70-, 80- ja 90-luvun saneerauskohteista (Allaway)

 

Edustamamme keskuspölynimurien merkit: Allaway ja Puzer

Tilaa keskuspölynimurit verkkokaupastamme

Allaway Logo

Puzer Logo

Päivitä keskuspölynimuri nykyaikaan

80- ja 90-luvun keskuspölynimurijärjestelmä voidaan päivittää nykyaikaan. Keskusyksikkö on vaihdettavissa tehokkaampaan, lattiarasiat sisustukseen sopiviksi ja siivousvälinesarja mukavuutta lisääväksi kahvakäynnisteiseksi malliksi.

Lataa Allawayn taulukko josta näet suositellut mallit vanhojen keskusyksiköiden tilalle

Video: Vanhan puurasian vaihto uuteen Classic-kansiasennelmaan (Allaway)