Ilmanvaihtolaite

Nykyajan ilmanvaihtolaitteet ovat energiaa säästäviä ja helppokäyttöisiä

Nykyaikaiset energiatehokkuutta lisäävät ilmanvaihtolaitteet soveltuvat saneeraukseeen sekä matalaenergia- ja passiivitaloihin. Ristivastavirtakennolla ja pöyrivällä kennolla toteutettujen lämmöntalteenottolaitteiden tuloilman hyötysuhde on jopa 80 %.

Nykyaikainen tasavirtapuhaltimella varustettu ilmanvaihtokone kuluttaa normaali-ilmanvaihdolla noin puolet vähemmän sähköenergiaa kuin vaihtovirtapuhaltimilla varustettu. Ilmanvaihtokone lämmittää talvella sisään tulevaa ilmaa poistoilman lämmöllä. Mikäli tuloilman lämpötila on lämmöntalteenottokennon jälkeen liian alhainen, tuloilmaa voidaan lämmittää lisää joko sähköisellä tai vesikiertoisella jälkilämmityspatterilla.

  • Vallox-MLV-mallit ja Enerventin CG-mallit on suunniteltu erityisesti maalämpötaloihin. Vesipatteri hyödyntää maalämpöä ja maakylmää tuloilmanlämmittämiseen ja viilentämiseen. Maalämmön suunnittelun yhteydessä kannattaa huomioida ilmanvaihdon hyödyntäminen osana lämmitysjärjestemää ja jäähdytystä.
  • Saneerauskohteissa, joihin on asennettu MUH-Ilmava OK, Ilmava 100 tai 120 (vuosimallit 1983–2004), laite voidaan korvata uusilla A-energialuokan Vallox 121 SE:llä tai 121 MC:llä. Vaihtoa helpottaa täsmälleen samat kanavalähdöt ja korkeus. Päivityksessä saavutetaan hiljaisempi äänitaso, kesä-talvi-automatiikka, älykkäämpi jäätymisenesto ja vähemmän sähköä kuluttavat tasavirtapuhaltimet.
  • Enervent Pingvin Kotilämpö -ilmanvaihto/ilmalämmityslaite sopii suoraan Valmet Kotilämpö -ilmalämmitysjärjestelmän tilalle – vaivatta, samaan tilaan sopivana, vähäisin kanavamuutoksin. Pingvin Kotilämmössä on pyörivä lämmönsiirrin, joka saavuttaa yli 70 prosentin vuosihyötysuhteen koko Suomessa. Laitteen lämmityksen ja jäähdytyksen säätö hoidetaan digitaalisella EDA-automatiikalla. Katso lisätietoja Pingvin Kotilämmöstä (pdf)

Tilaa ilmanvaihtolaitteet verkkokaupastamme

Edustamamme merkit: Enervent, Vallox

Hiljaiset ilmanvaihtokanavat ja päätelaitteet

Ilmanvaihtokanavat ovat olennainen osa ilmanvaihtoratkaisua. Hanakat-liikkeen valikoimista löytyvät Uponor-muovikanavat, Onnline-peltikanavat ja Vallox BlueSky -kanavajärjestelmät sekä näihin soveltuvat Paroc-eristeet. Kaikki järjestelmät tulee eristää ja tiivistää huolellisesti rakennuksen kylmissä tiloissa. Huolellisesti toteutettu ilmanvaihtokanavien ja -koneen lämmöneristys minimoi äänet, vähentää energiankulutusta sekä eliminoi kondensoitumisen.

Kondensoituminen syntyy, kun kanavassa kulkevan ilman lämpötila on alhaisempi kuin kanavaa ympäröivän tilan lämpötila. Kanavan ulkopinnassa vedeksi kondensoitunut kosteus voi tippuessaan aikaa myöten vaurioittaa talon rakenteita ja pintoja.

Tilaa ilmanvaihtokanavien puhdistushuolto 5–10 vuoden välein. Samalla, kun ilmanvaihtokanavat puhdistetaan, venttiileiden ilmamäärät mitataan ja ne säädetään oikeaan asentoon.

Ilmanvaihtoon liittyvät nykyaikaiset Climecon tulo- ja poistoilmakanavien päätelaitteet ja venttiilit ovat ulkoasultaan tyylikkäitä, ja ne hajottavat ilmavirran tasaisesti. Muotoilusta johtuen venttiileiden ympärille ei myöskään kerry pölyä tai tummia alueita. SK-tuotteen tulo- ja poistoilman poistojärjestelmillä ja säleiköillä viimeistelet siistin ilmeen rakennuksen ulkoasulle.

Edustamamme merkit: Uponor, Vallox, Onnline, Paroc, Climecon, Sk-tuote

Tilaa ilmanvaihtoventtiilit verkkokaupastamme

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntö-
lomakkeellamme ilmanvaihdon asennuspaketista.