• Vanhan patterilämmityksen uudistamisella isot säästöt lämmityskuluihin

    hanakat-patteri-ja-lattialammitys-700x500px

Patteri- ja lattialämmitysjärjestelmät sekä lämmönsäätö

hanakat-ikoni-palvelu-lammitysratkaisut-transparent-500x500pxLämmitysjärjestelmän uusimisen yhteydessä kannattaa tarkistuttaa pattereiden kunto ja soveltuminen matalalämpöiseen lämmitysjärjestelmään. Samoin lattialämmityksen ja patterilämmityksen lämmönohjausautomatiikka kannattaa päivittää nykyaikaan. Optimaalisesti suunniteltu lämmönjako hyödyntää lämmönlähteen ominaisuudet tehokkaasti, on helposti säädettävissä ja saa lämmön tuntumaan miellyttävältä.


Saneerauskohteissa patterilämmityksen ja lattialämmityksen yhdistelmällä voidaan valita eri huonetiloihin mukavuuden tai rakennusteknisten vaihtoehtojen mukaan soveltuvampi lämmitysmuoto. Huonekohtaiset patteritermostaatit pitävät eri huoneiden lämpötilat valituissa arvoissa. Näin makuuhuoneissa voidaan pitää jatkuvasti muutamaa astetta alhaisempaa lämpötilaa kuin olohuoneessa. Pesutiloissa voidaan pitää lattialämmityksellä mukavuuslämpö myös kesällä, jolloin muiden huoneiden pattereihin ei ohjata lämpöä. 

 


Patteritermostaatit

Termostaattiset patteriventtiilit mittaavat huoneen lämpötilaa ja säätävät patterin kautta kulkevaa vesivirtaa pitäen huoneen lämpötilan vakiona lämpökuormista huolimatta. Huonetermostaatilla säädetään huoneen lämpötila sopivaksi ohjaamalla patteriventtiiliä tai lattialämmityksen säätöventtiiliä. Huonetermostaatti tulisi asentaa noin 1,5 metrin korkeudelle paikkaan, johon aurinko ei paista suoraan ja jossa huoneilma kiertää vapaasti anturin ohi.

 

hanakat-ikoni-palvelu-energiansaasto-transparent-500x500px

Yhden asteen lämpötilan pudotus merkitsee 5 prosentin säästöä energiankulutuksessa. Oleskelutiloissa useimmille meistä riittävä huonelämpötila on +20 – +21 ja makuuhuoneissa +18 – +20 celsiusastetta.

 

Älykkäät patteritermostaatit toimivat Bluetooth-tekniikalla, minkä ansiosta voit ohjata pattereita älypuhelimessasi olevan sovelluksen avulla. Jos haluat kuitenkin mieluummin säätää termostaattia manuaalisesti, voit käyttää termostaatin kääntöpyörää halutun lämpötilan asettamiseksi.

 


Vesikiertoisen lattialämmityksen ja lämmönsäädön uudistaminen

Älykäs Uponor Smatrix Pulse -säätöjärjestelmä vie lämpöä sinne, missä sitä tarvitaan ja oppii ennakoimaan nopeammin lämpötilan muutoksia eri huoneissa. Poissa- tai Eco-asetuksilla voit säästää energiakustannuksia poissa ollessasi. Smatrix Pulse mahdollistaa tasaiset lattialämpötilat ja järjestelmän nopeat reagointiajat pienemmällä energiankulutuksella.

hanakat-uponor-smatrix-pulse-300px
Käyttöönoton jälkeen säätöihin ei tarvitse koskea. Järjestelmää on helppo käyttää etänä mobiilisovelluksen avulla. Automaattisen tasapainotuksen ja nopean reagointikykynsä ansiosta Uponor Smatrix säästää myös energiaa. Smatrix Pulse -säätöjärjestelmä voidaan toteuttaa langattomana ja tai langallisena versiona.

 

hanakat-ikoni-palvelu-laskuri-transparent-black-500x500px

Kuinka paljon vesikiertoinen patteriremontti maksaa?

Hanakoiden laskurilla saat hinta-arvion patteriremonttisi kustannuksista.

LASKE HINTA-ARVIO

 

hanakat-verkkokauppa-lampopatterit

Lämpöpatterit

hanakat-verkkokauppa-termostaatit

Patteri- ja huonetermostaatit sekä venttiilit 

hanakat-verkkokauppa-kiertovesipumput

Kiertovesipumput

hanakat-verkkokauppa-lamminvesivaraajat

Lämminvesivaraajat