• Energiatehokas ilmanvaihto lämmöntalteenotolla

    hanakat-koneellinen-tulo-ja-poistoilma-700x500px

Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla

Nykyaikainen energiatehokas omakotitalon ilmanvaihto toteutetaan koneellisena tulo- ja poistoilmanvaihtona, johon yhdistyy tehokas lämmöntalteenotto, eli LTO.


hanakat-ikoni-palvelu-ilmanvaihto-transparent-500x500px
Hyvän ilmanvaihdon tunnistaa siitä, että sitä ei huomaa. Huomaamattomasti toimiva ja äänetön ilmanvaihtojärjestelmä edellyttää huolellista suunnittelua, jossa huomioidaan niin rakennuksen ominaisuudet kuin käyttäjät ja käyttötarkoituskin. Hyvä ilmanvaihto on hiljainen, kuluttaa vähän energiaa ja pitää huoneilman raikkaana kaikissa tilanteissa.

 

Ilmanvaihtokoneen mitoitus varmistaa hyvän sisäilman ja energiatehokkuuden

Ilmanvaihtokoneen mitoituksessa huomioidaan perheen tarpeet ja ilmanvaihtokoneen kyky vaihtaa normaalioloissa asunnon laskennallinen ilmatilavuus kerran kahdessa tunnissa noin puolella teholla. Näin varmistetaan, että tarvittaessa ilmanvaihtoa pystytään tehostamaan ja pienentämään energian säästämiseksi asunnon jäädessä tyhjilleen. Ilmanvaihdon ohjaukseen on vaihtoehtoja käsisäädöstä täysin automaattiseen ilmanvaihtoon ja mobiiliohjaukseen. Kosteus- ja hiilidioksidiantureiden avulla voidaan toteuttaa älykäs kotona/poissa/tehostus -automatiikka, jossa ilmanvaihdon määrää säädetään ilmanlaatuun perustuen.

 

hanakat-ikoni-palvelu-lammitysratkaisut-transparent-500x500pxIlmanvaihtokoneen tärkein ominaisuus on sen lämmöntalteenottokyky. Tämä kertoo, kuinka tehokkaasti kone kykenee lämmittämään sisään tulevaa ilmaa poistuvan ilman lämmöllä ja säästämään energiaa. Laitteen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota koneen vuosihyötysuhteeseen, joka koostuu lämmöntalteenottokyvystä ja jäätymisen estosta.

 

Viihtyisän ilmanvaihdon asiantuntija

Hanakoiden valikoimasta löydät laadukkaat LVI-tarvikkeet rakentamiseen ja remontointiin. Kauttamme onnistuvat suuretkin kokonaisuudet sekä niiden suunnittelu ja asennus - sekä rahoitus.

ETSI LÄHIN LIIKE

hanakat-verkkokauppa-ilmanvaihtokoneet

Ilmanvaihtokoneet

hanakat-verkkokauppa-ilmanvaihtosuodattimet

Ilmanvaihtosuodattimet

hanakat-verkkokauppa-ilmanvaihtokanavat

Ilmanvaihtokanavat

hanakat-verkkokauppa-ilmanvaihdon-eristeet

Ilmanvaihdon eristeet