Kaksi kesää aikaa uudistaa jätevesijärjestelmä

Järkevät palvelut jätevesihuoltoon – koskeeko jätevesijärjestelmän uusiminen minua?

Jätevesijärjestelmä on uudistettava 31.10.2019 mennessä, jos talosi tai mökkisi on rakennettu ennen vuotta 2004 ja se sijaitsee pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä vesirajasta. Järjestelmä on kunnostettava näissä kiinteistöissä korjaus- ja muutostöiden yhteydessä. Nyt kannattaa toimia.

Paikallisena toimijana tunnemme alueen rakennus- ja ympäristöviranomaisten vaatimukset jätevesiratkaisuille. Yleensä jätevesijärjestelmälle riittää perustason puhdistusvaatimus, joissakin tapauksissa siihen voi olla helpotuksia tai jopa tiukempia puhdistusvaatimuksia.

Näin jätevesien käsittely vaikuttaa päästöihin:

(lähde: Ympäristöministeriö)

Kohteen yksilölliset piirteet ratkaisevat

Jätevesiratkaisuiden edellytyksissä aluekohtaisia eroja
J
ätevesiratkaisun suunnitteluvaiheessa tulee huomioida myös, että eri maa-alueet voivat olla alttiita saastumiselle eri tavoin johtuen esimerkiksi epätavallisen tiiviistä asumisesta, pohjavesiesiintymistä tai herkistä vesistöistä. Tämän myötä lakiuudistus mahdollistaa kuntakohtaisia määräyksiä, joiden avulla kunnat voivat asettaa tiukempia jätevesiasetuksia paikallisesti (Ympäristönsuojelulaki 202). 

Monet kunnat edellyttävätkin ympäristömääräysten mukaisia jyrkempiä vaatimuksia jätevesiratkaisuista esimerkiksi pohjavesialueilla kuten ranta-alueilla ja kiinteistöillä, jotka sijaitsevat sadan metrin päässä vesistöstä tai merestä.

Ota Hanakat avuksi
Aloitamme jätevesiprojektin huolellisella suunnittelulla ja kohteen yksilöllisten piirteiden kartoituksella yhteistyössä kanssasi. Tältä pojalta syntyy näkemys kohteeseen sopivista järjestelmistä: panospuhdistamo, maapuhdistamo vai umpisäiliö. Kokemuksesta tiedämme, mikä järjestelmä toimii parhaiten millaisissakin kohteissa ja olosuhteissa.

Laadukkaiden ja oikeanlaisten tuotteiden lisäksi jätevesijärjestelmä vaatii suunnitelman, johon kannattaa pyytää apua ammattilaisilta. Kartoituksen ja kokemuksemme pohjalta saat tarjouksen jätevesijärjestelmästä, johon perustuen voit tehdä tilauksen. Kun uudistus tehdään kohteeseen sopivimmalla järkevillä laitteilla, se näkyy kohtuullisena hankintahintana ja tuntuu käyttömukavuutena. Hanakoiden tuotevalikoimasta löytyy myös johtavien valmistajien jätevesiratkaisut. Tutustu tuotteisiin Hanakat-verkkokaupassa »

Koskeeko jätevesiuudistus minua?

Jos kiinteistöllä on jo säännökset täyttävä jätevesijärjestelmä, ei remonttiin tarvitse ryhtyä. Jos epäröit, katso Ympäristöministeriön tuottama video "Jätevesiuudistus - keitä se koskee".

 


Kannattaa pitää mielessä, että vaikkei jätevesiremonttia olisikaan pakko tehdä määräaikaan mennessä, niin kunnostettu ja turvallinen jätevesijärjestelmä on selkeä etu kiinteistön omistajalle jokapäiväisessä käytössä ja myös silloin, kun kiinteistöä ollaan myymässä. 

Pipelife Ympäristö -jätevesijärjestelmät
Suuri osa suomalaista asuu kiinteistöissä, jotka sijaitsevat kunnallisen viemäriverkoston ulkopuolella. Näissä kohteissa jätevedet kuormittavat vesistöjä huomattavan paljon. Jos asut kunnallisen viemäriverkoston ulkopuolella, Pipelife Ympäristön jätevesijärjestelmät tarjoavat laajan valikoiman ratkaisuja jätevesiesi puhdistamiseen.

Valitse tarpeidesi mukainen järjestelmä ja tilaa se asiantuntevasta Hanakat-liikkeestä:

Mahdollisuus kotitalousvähennykseen

Jätevesijärjestelmän korjaaminen tai uusiminen tai osa siitä voidaan työn osalta katsoa kotitalousvähennyskelpoiseksi verotuksessa, kun se on luokiteltavissa asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapito- tai perusparannustyöksi.

Huomaa, että uudisrakentaminen ja siihen verrattava täydennys- ja lisärakentaminen ei oikeuta kotitalousvähennykseen. 

Tutustu tuotteisiin Hanakat-verkkokaupassa »

Hyödyllisiä linkkejä:

 

Katso tuotteet verkkokaupasta

Uponor umpisäiliö 5,3

Pipelife imeytysputkistopaketti 1010

Pipelife panospuhdistamo V6

Pipelife imeytysputkistopaketti 3010

Wavin-Labko umpisäiliö LOKA 3000 hälyttimellä

Pipelife Saunakaivo

Pipelife Sauna-Seppo pienpuhdistin

Uponor saunakaivo

Labko harmaavesipuhdistamo BioRami 600

Labko pienpuhdistamo BioVision