Autamme taloyhtiötä onnistumaan remontissa

Asunto on meille jokaiselle yksi suurimmista sijoituksista. Hanakat auttaa sinua ja taloyhtiötänne viemään peruskorjaushanke onnistuneesti läpi ja tuottamaan vastiketta investoinnille. Remontin myötä huoneistosi tekninen taso ja arvo nousevat sekä taloyhtiösi huolto-, korjaus- ja ylläpitokustannukset laskevat.

Kylpyhuoneremontti - WC-remontti - keittiöremontti

Peruskorjaushankkeen lähestyessä moni talon asukas ilahtuu: nyt on järkevä ajankohta tehdä kotiin muutakin remonttia. Kuluneet ja rikkoutuneet materiaalit ja kalusteet vaihtuvat uusiin ja saat tämän päivän energiatehokkaita ratkaisuja niin kylpyhuoneeseen, wc-tilaan kuin keittiöön – tai vaikka koko asuntoon. Ennen kaikkea saat oman maun mukaisen toteutuksen - olipa se laajuudeltaan iso tai pieni. Kannattaa myös muistaa, että yksilöllisistä ratkaisuista muodostuvat kulut ovat varsin vähäiset suhteessa remonttisi kokonaiskustannuksiin. Lisää säästöä saat kun teetät samansisältöisen remontin yhdessä useamman asukkaan kanssa ja muistat hoitaa muutostöiden tilaamisen ajoissa ja kirjallisesti.

Osakasmuutoksilla tarkoitetaan asukkaan omia lisä- tai muutostöitä, jotka voidaan toteuttaa kahdella tavalla:

1. Valinnat valmiista vaihtoehdoista

Jotta saisit paremman kuvan esimerkiksi uuden kylpyhuoneesi ulkonäöstä ja sen kalusteista, voimme sopia taloyhtiönne kanssa mallikylpyhuoneen rakentamisesta joko taloyhtiön tiloihin tai liikkeeseemme. Samalla näet vaihtoehdot laatoituksesta, kalusteista ja varusteista. Tutustuttuasi mallikylpyhuoneeseen hyvissä ajoin voit suunnitella mahdollisia omia muutostoiveitasi kylpyhuoneesi suhteen. Muutostoive voi esimerkiksi olla pesukoneen ja suihkunurkan paikkojen vaihtaminen, mieleiset hanat, WC-istuin, kylpyhuonekalusteet tai suihkukalusteet taloyhtiön ja liikkeemme valitsemista vaihtoehdoista. Muutokset merkitään huoneistokorttiin, jotta remontista vastaavat eri työntekijät saavat tietoonsa asunnossa tehtävät muutostyöt.

2. Ulkopuolisen suunnittelema tai itse tehty suunnitelma

Tässä vaihtoehdossa sinä suunnittelet valinnat yhdessä arkkitehdin tai LVI-suunnittelijan kanssa. Alan ammattilainen auttaa viimeistelemään suunnitelmasi kaikki sisustuksen ja toimivuuden yksityiskohdat - sähkötöistä ilmanvaihtoon. Muutokset merkitään huoneistokorttiin, jotta liikkeemme työntekijät saavat tietoonsa asunnossa tehtävät muutostyöt. Räätälöityyn vaihtoehtoon tulee varata riittävästi aikaa toteutuksessa.

Ota yhteys hyvissä ajoin, mielellään jo hankesuunnitteluvaiheessa, taloyhtiösi hallitukseen tai isännöitsijään ja kerro heille remonttitoiveesi sekä mitä lisähankintoja haluat ja aiot tehdä. Sovi tapaaminen liikkeeseemme yhteyshenkilösi kanssa. Tapaamisessa sovitaan remonttisi suunnittelu- ja lupa-asiat, aikataulu, kaluste- ja materiaalivalinnat, putki-, sähkö- ja ilmanvaihtotyöt sekä määritetään kokonaiskustannukset. Osakasmuutoksista tehdään aina kirjallinen sopimus.

Hyvin valmisteltu hankesuunnitelma on onnistuneen remontin perusta.