Vesianalyysi kertoo talousvetesi laadun

Kaivoveden laatu tulisi tarkastuttaa vesianalyysillä säännöllisesti. Maaperän epäpuhtaudet ja kemikaalit voivat saastuttaa rengas- ja porakaivojen veden. Mahdolliset epäpuhtaudet voidaan poistaa vedenkäsittelyllä ja suodatuksella.

Kaivoveden laatu voi yllättää

Kaivovesien pilaantumiseen on useita syitä. Esimerkiksi teiden suolaus, teollisuus tai maanviljely voivat saastuttaa pohjavettä. Kaivoon voi myös päästä humuspitoista valumavettä, syitä kaivoveden pilaantumiseen on monia.

Tietyillä maantieteellisillä alueilla aiheuttaa maaperä veden pilaantumista enemmän. Radon ja uraani ovat yleinen ongelma itäisellä Uudellamaalla, eteläisessä Hämeessä ja Kaakkois-Suomessa. Pirkanmaalla ja keskisellä Uudellamaalla kaivoveden ongelmana on arseeni mutta ongelmia voi esiintyä kaikilla alueilla.

Vesianalyysi kertoo vetesi laadun

– Pientalouksien kaivovedestä yleisesti vain 20–30 prosenttia on moitteetonta, juomakelpoista vettä. Aistinvarainen tarkastelu ei takaa veden puhtautta, sillä monesti pilaantuminen ei muuta veden ulkonäköä tai aiheuta veteen makuja tai hajuja.

- Kotitalouksien arvioitu vedenkulutus on 100–200 l/vuorokaudessa henkeä kohti. Kaivon rakenteeseen ja kunnostukseen kannattaakin kiinnittää huomiota. Kunnossa oleva kaivo on paras tae puhtaan veden saantiin. Meillä Pumppulohjalla valmistetaan asiakkaille yksilölliset suodatusratkaisut vesianalyysin tuloksen pohjalta.

Vesianalyysi Hanakoilta

Kaivon kunnostaminen ei välttämättä paranna vedenlaatua. Kaivovetesi laatu on helppo testauttaa edullisesti WatMan-vesianalyysipaketilla. Vesianalyysin voit tilata helposti Hanakat-verkkokaupasta.

Vesianalyysipaketti sisältää näytepullon, se täytetään ohjeiden mukaisesti vedellä ja lähetetään postilla Pumppulohjalle analysoitavaksi. Vesianalyysi kertoo veden laatutason ja mahdolliset ongelmat.  

Jos vesinäyte sisältää haitallisia epäpuhtauksia, WatMan-asiantuntija määrittää veden puhdistamiseen soveltuvan vedensuodatuslaitteiston. Analyysin jälkeen asiakas saa tarjouksen yksilöllisestä, tarpeeseensa soveltuvasta suodatusjärjestelmästä. Tämän jälkeen tiedät, millaista vettä juot - puhdasta ja terveellistä.

Watman vesianalyysi

Tuotenumero: 3614200

Watman vesianalyysi kertoo milllaista on kotisi tai vapaa-ajan asuntosi kaivovesi.

55,00

Suodatinratkaisut kaikkiin vesiongelmiin

Kattavasta WatMan-tuoteperheestä löytyvät sopivat suodatinvaihtoehdot kaikkiin vesiongelmiin. Suodattamalla vedestä voidaan poistaa esim. humus, bakteerit, fluori, rauta, korroosio, radon ja mangaani. Saaristossa voidaan merivedestä suodattaa juomakelpoista vettä.
 
Mangaani on yksi merkittävimmistä porakaivoveden pilaajista. Mangaani tuo veteen myös epämiellyttävää makua ja hajua sekä aiheuttaa pyykin värjäytymistä ja saostumia saniteettikalusteisiin ja sen terveysvaikutukset tulevat myös huomioida. Mangaani voidaan yleensä poistaa kohtuullisin kustannuksin talousvedestä asentamalla massasuodatin vesipumpun ja painesäiliön jälkeen.

Vedensuodatuksen ammattilainen

Pumppulohja WatMan on vedensuodatuksen ammattilainen pitkällä kokemuksella ja asiakasläheisellä toiminnalla. Pumppulohjalla on vuosikymmenten ja tuhansien asiakkaiden kokemus niin kotitalouksien kuin teollisuudenkin vedenlaadun parantamisesta. 

Lue lisää vedensuodatuksesta Pumppulohjan nettisivuilta www.pumppulohja.fi. 
Pumppulohja Watman on Suomen johtava vedensuodatuksen ammattilainen. 

Watman kiintoainepatruuna

Tuotenumero: 3614457

6,50
Normaali hinta 9,00 €

Watman pestävä patruuna Nylon

Tuotenumero: 3614467

31,00

Watman patruunarunko

Tuotenumero: 3614491

35,00
Normaali hinta 43,00 €

Watman järvivesisuodatin

Tuotenumero: 3614420

15,50
Normaali hinta 16,90 €