Miniopas lämpöpumpun valintaan

Lämpöpumput ovat kehittyneet kovaa vauhtia viime vuosina, ja niillä voi säästää energiakustannuksissa ison potin verrattuna vaikkapa öljylämmitykseen. Mikä teidän kotiinne sopii parhaiten?

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu tuottaa tyypillisesti eniten taloudellista hyötyä lisälämmönlähteenä kiinteistöissä, jotka lämpiävät suorasähköllä tai öljyllä. ILP ei sovellu kodin ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi. Pumpun puhaltama lämmin ilma siirtyy parhaiten huoneesta toiseen taloissa, joissa huonejärjestely on avara. Ilmalämpöpumpulla voit myös viilentää taloa kesähelteillä, ja se suodattaa kotisi sisäilmasta puhtaampaa – jos vain muistat vaihtaa suodattimet riittävän usein. Ylläpitoominaisuutensa vuoksi ilmalämpöpumppu sopii erinomaisesti etenkin mökin lämmittämiseen ja peruslämmön ylläpitämiseen ympäri vuoden.

Katso tuotteet >>>

Maalämpöpumppu

Maalämpö sopii parhaiten suuriin, runsaasti lämmitystä kuluttaviin pientaloihin. Niissä investoinnin takaisinmaksuaika on selvästi lyhyempi kuin pienissä taloissa. Kohteessa tulisi olla ennestään vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Lisäksi tontilla täytyy olla riittävästi savimaaperää vaakaputkistolle, sekä lämpökaivon vaatima kallio riittävän lähellä maanpintaa.

Katso tuotteet >>>

Ilma-vesilämpöpumppu

Energiatehokas, uusiutuvaa energiaa tuottava ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa kaikkiin vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kiinteistöihin. Se sopii niin peruslämmitysratkaisuksi kuin öljy- tai puulämmityksen rinnallekin. Kovimmilla pakkasilla sekä käyttöveden lämmitykseen öljy- tai puulämmitys voi tulla tarpeeseen. Ilma-vesilämpöpumppu voi olla maalämpöäkin energiatehokkaampaa, eikä vaadi erillistä lupaa tai maaperän porauksia.

Katso tuotteet >>>

Poistoilmalämpöpumppu (PILP)

Poistoilmalämpöpumppu sopii parhaiten uusiin matalaenergia- tai passiivitaloihin. Se ottaa lämmitysenergiaa talosta poistettavasta ilmasta, ja siirtää lämmön tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Pumppu korvaa samalla ilmanvaihtokoneen, ja sillä voi myös jäähdyttää sisäilmaa hellekausina. PILP ei sovellu kodin ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi, vaan sitä käytetään tyypillisesti esimerkiksi puulämmityksen rinnalla.

Katso tuotteet >>>

Kaikki lämmitysratkaisut asennettuna Hanakoilta

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen ja selvitä paras lämmitys kotiisi!

ETSI LÄHIN LIIKE