• Koti viilenee kesähelteillä edullisesti maa- tai ilma-vesilämmöllä.

    hanakat-kodin-viilennys

Kodin viilennys helteillä

Koti viilenee kesähelteillä edullisesti maa- tai ilma-vesilämmöllä.

Modernit maa- ja ilmavesilämmitysjärjestelmät ovat erittäin energiatehokkaita lämmittäjiä, mutta kesäaikaan niiden avulla voit myös edullisesti viilentää kodin huoneilmaa. Käytännössä viilennys toteutetaan maa- tai ilmalämpöpumpun avulla, pumppuun yhdistettävillä puhallinkonvektoreilla.

Viilennys maalämpöpumpulla

Maaviilennys onnistuu hyödyntämällä maalämmön energiakaivoa kylmän ilman tuottamisessa, jonka puhallin jakaa sisätiloihin. Maakylmäpiirin oma kiertovesipumppu mahdollistaa kylmän tuottamisen vaikka maalämpöpumppu ei olisi toiminnassa. Näin sähköä kuluu maaviilennyksessä vain kiertovesipumppuun ja puhallinkonvektoriin, mikä tekee viilennyksestä erittäin energiatehokasta.

Maajäähdytys sopii hyvin kohteisiin, joissa on maalämpö käytössä; omakotitaloihin, rivitaloihin, kesämökeille. Soveltuu myös suurempiin kiinteistöihin ja toimistoihin. Varmista soveltuuko jäähdytys omaan maalämpöjärjestelmään lähimmältä Hanakat-liikkeeltä.

Viilennys ilma-vesilämpöpumpulla

Viilennys ilma-vesilämpöpumpulla tapahtuu pumpun toimintasuunnan muuttamisen käänteiseksi; sisäyksikkö kerää lämmön ja kosteuden sisäilmasta ja siirtää lämmön ulos ulkoyksikön avulla. Ulkoyksikössä sijaitseva kompressori viilentää puhaltimen siirtämän energian takaisin huoneilmaan puhaltimen avulla, ja näin koti pysyy tasaisen viileänä ja raikkaana.

hanakat-viilennys-kattopuhallinkonvektori-500x500px

Valitse sopiva puhallin

Jäähdytetty ilma puhalletaan joko seinään tai kattoon asennettavalla puhallinkonvektorilla. Kattoon asennettavat mallit sopivat hyvin korkeisiin huoneisiin sekä uudiskohteisiin. Jos talon koko pinta-ala halutaan viilentää, niin puhaltimia lisäämällä viilennystarvetta voidaan kohdistaa eri kerroksiin tai huonetiloihin.

Oletko suunnittelemassa viilennysjärjestelmän uudistamista?

  • Viilennysjärjestelmä on edullisinta asentaa lämmitysjärjestelmän asentamisen yhteydessä. Järjestelmän kustannusarvio on noin 2 500 €.
  • Jäähdytys voidaan toteuttaa myös erillisellä ilmalämpöpumpulla, jonka kustannukset ovat noin 50 euroa vuodessa.

 

Puhallinkonvektori SABIANA CVP-T 4 seinä IR

Tuotenumero: ASN167

Puhallinkonvektori SABIANA CVP-T 4 seinämalli IR-kauko-ohjaimella omakotitalojen viilennykseen.


Puhallinkonvektori Sabiana SK-MB 32 IR

Tuotenumero: ASQ980

Erittäin hiljainen Eurovent-sertifioitu puhallinkonvektori.


Kauko-ohjain Sabiana RCS-RT03 IR

Tuotenumero: ASQ981

Langaton ohjain Sabiana-konvektoreille, sisältää vastaanottimen.

 

60,00

Kysy lähimmältä Hanakat-liikkeeltä sopiva viilennysmuoto

Oletko epävarma mikä viilennys sopii kotiisi? Kysy ammattilaiselta!

ETSI LÄHIN LIIKE