Vanhassa talossa ensimmäiseksi remontoitiin vesiputket

Viisi vuotta sitten Katja Bordi ja Jarmo Lönnqvist ostivat Keravalta vuonna 1962 rakennetun omakotitalon. Kauppoja tehtäessä tiedossa oli koko talon remontoinnin tarve. Remontti haluttiin tehdä osa kerrallaan siten, että remontit häiritsisivät asumista mahdollisimman vähän.

Vanhojen vesiputkien vesivuodon riski on suuri. Siksi talon käyttövesiputkiremontti asetettiin kiireellisyydeltään alkupäähän.
 

Aloita remontointi käyttövesiputkista

Jarmo remontoi taloa omatoimisesti niin paljon kuin aikaa ja intoa työltä jäi. Hänen toiveenaan oli, että putket asennetaan näkyville ja että ne ovat hyvän näköiset. ”Putkiremontista pyysin pari tarjousta. Vantaalaisen Hanakat-liikkeen LVI-Trion tarjous oli meille sekä hinnallisesti että aikataulullisesti sopivin.”

”Urakoitsija sai vapaasti suunnitella tarvittavat putkivedot. Suunnitelmaan halusin lisätä muutamia sulkuventtiileitä. Lisäksi ullakkokerrokseen halusimme varaukset vesiputkien jatkamiseksi, jos ullakkokerros otetaan joskus asuinkäyttöön, Jarmo kertoo.”
 

Vesikatko kesti vain pari tuntia

Viime vuonna tehty, noin 7 000 euroa maksanut putkiremontti toteutettiin Unipipe-komposiittiputkella. Urakka kesti vain muutamia päiviä.

”Vesikatko kesti pari tuntia, kun uudet putket oli jo kytketty tuloveteen. Asentajat tekivät todella hyvää jälkeä. Päivittäin he jopa siistivät jälkensä. Muutama kuukausi remontin jälkeen LVI-Trion työnjohtaja Marko Kauhanen soitti vielä kysyäkseen palautetta putkiremontin onnistumisesta ja sitä, oliko kaikki kunnossa ja ettei putkiliitoksissa esiinny vuotoja,” Jarmo kiittelee.

Putkiremonttia miettivälle Jarmo antaa vinkin. ”Jos joku miettii, pitäisikö putkiremontti tehdä, se kannattaa tehdä heti. Mieluummin remontti nyt kuin vasta sitten, kun vanha putki suihkuaa vettä.”