Talven huoltovinkit hanakoilta

Kylmien ilmojen saapuessa on aika varmistaa kodin lämmitysjärjestelmän toimivuus. Huollata Hanakat-ammattilaisella lämmitysjärjestelmäsi!


KODIN PATTERIT JA PATTERITERMOSTAATIT

Kylmällä ilmalla yksikin kylmä patteri huomataan helposti vaikka lämmitysjärjestelmä toimii muuten normaalisti. Syy saattaa olla patteriin kerääntynyt ilma, jumiutunut termostaattiventtiili tai vanha järjestelmä käy huonolla hyötysuhteella. Patterit ja venttiilit kannattaa tarkastuttaa ammattilaisen avulla.

Yhden asteen lämpötilan pudotus merkitsee lämmityskuluihin noin viiden prosentin säästöä!

-

MAALÄMPÖPUMPPU

Maalämpöpumppu on hyvä ja turvallinen lämmöntuottaja ympäri vuoden. Huollata laitteisto säännöllisesti ja varmista laitteen säätö optimaalisen hyötysuhteen takaamiseksi. Samalla varmistetaan että pumppu toimii talon muun lämpöjärjestelmän kanssa ilman ongelmia. Hanakat-liikkeillä on maalämpöpumpun huoltoon vaadittavat kylmäaine asennuksiin vaadittavat luvat.

-

ILMALÄMPÖPUMPPU

Pidä ulkoyksikkö puhtaana lehdistä, roskista ja lumesta. Ulkoyksikön voi suojata erillisellä suojakotelolla, mikä helpottaa puhtaanapitoa. Sisäyksikön pinnat kannattaa aika ajoin pyyhkiä itse, mutta yksikön perusteellisempi pesu ja puhdistus on hyvä tilata ammattilaiselta. Ilmalämpöpumppu on hyvä huollattaa vuosittain. Tilaa Hanakat-ammattilainen myös silloin kun ulkoyksikkö pitää outoa käyntiääntä, on jäässä tai epäilet, että lämmitysteho on heikentynyt.

>>> Katso tästä lähin Hanakat-liike


 

MUISTA
• Pienet ongelmat kasvavat isoiksi, kun niihin ei puututa
• Säännöllinen huoltaminen tulee halvemmaksi kuin rikkinäisen korjaaminen tai korvaaminen