Ilma-vesilämpöpumppu pienentää lämmityskuluja

 

Omakotitaloihin, joissa on vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitysjärjestelmä, voidaan asentaa ilmastaveteen-lämpöpumppu. Näiden lämpöpumppujen suosio kasvaa tällä hetkellä kaikista voimakkaimmin. Vanha lämmitysjärjestelmä, kuten öljy- tai puukattila, voidaan jättää rinnakkaisjärjestelmäksi kovien pakkaspäivien varalle. 

 

Parhaimmillaan nykyisten ilmavesilämpöpumppujen hetkellinen lämpökerroin voi kohteesta riippuen olla jopa reilusti yli 5. Vuositasollakin päästään keskimäärin yli 3 lämpökertoimeen. Tämä tarkoittaa, että lämpöpumppu käyttää yhden kilowatin sähköä ja tuottaa 3 kilowattia lämmitysenergiaa. 

 

Monissa tapauksissa uusi ilmavesilämpöpumppu maksaa itsensä säästyneinä lämmityskuluina seitsemässä vuodessa takaisin. Hanakat-liikkeestä saat lämmitysjärjestelmäsi uudistamiseen suunnitelman, jonka pohjalta voit arvioida oman hankkeesi kannattavuutta ennen ostopäätöstä.

 

Lämmitysjärjestelmän remonttisuunnitelmaa tehtäessä Hanakat-liikkeen asiantuntijat huomioivat niin tarpeesi kuin toiveesi sekä kiinteistössä jo olemassa olevan tekniikan. Näin varmistetaan, että tarjottu ratkaisu on itsesi ja kiinteistösi kannalta ihanteellinen.

 

Lämmönlähteet yhdistettävissä

 

Ilmavesilämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta jopa – 25 °C saakka. Ulkoyksikön höyrystimessä kiertävä kylmäaine kerää lämmön ja luovuttaa sen kiinteistön ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen. Kovemmilla pakkasilla laitteen oma sähkövastus tuottaa automaattisesti tarvittavan lisälämmön. Tarvittaessa lisälämpö voidaan tuottaa myös öljy- tai puukattilalla.

 

Järjestelmän lisälämmönlähteeksi voidaan kytkeä myös aurinkolämpö tai tulisijan vesikierukka. Näiden yhdistämiseen tarvitaan tarkoitukseen sopiva energiavaraaja ja ohjausyksikkö.