Öljylämmityksen vaihto moderniin ilma-vesilämpöpumppuun

Öljylämmityksen vaihto moderniin ilma-vesilämpöpumppuun

Siukosten talon vanha öljylämmitys vaihtui toukokuussa 2019, kun lämmitysjärjestelmän päivitys tuli ajankohtaiseksi. Uudeksi  lämmitysjärjestelmäksi valikoitui energiaa säästävä ilma-vesilämpöpumppu.

Siukoset muuttivat 70-luvulla rakennettuun 107-neliöiseen, öljyllä lämpiävään omakotitaloon vuonna 1993. Taloon tehtiin heti muuttoa seuraavana vuonna öljylämmityksen päivitys. Vaikka vanha öljylämmitys toimi moitteetta, huoli tulevaisuudesta sai Siukoset
muutama vuosi sitten miettimään lämmitysjärjestelmän vaihtoa. Ennakoiden öljylämmitykseen pakon edessä tulevaa huoltoa tai vielä kalliimpaa korjauskulua, oli järkevämpää päivittää koko lämmitysjärjestelmä. Kari Siukonen tutki asiaa ja kyseli tuttaviltaan kokemuksia. Kattavan pohjatyön päätteeksi valinta osui nykyaikaiseen, energiaa säästävään ilma-vesilämpöpumppuun.

- En kuullut keneltäkään huonoa sanottavaa ilma-vesilämpöpumpuista, joten valinta oli helppo! Kaveri muistutti myös että olen mukana ilmastotalkoissa lämmitysjärjestelmän päivityksen myötä - mikä ei tullut aiemmin edes mieleeni!

Asennuksen tekijäksi oli helppo valita paikallinen Hanakat-liike (Kangasalan Putkilämpö), jonka toimipiste ja työntekijät olivat lähettyvillä ja nopeasti tavoitettavissa. Myös pitkä asiakassuhde ja halu tukea paikallista yritystä vaikuttivat valintaan.

”Jos tilaisin netistä tuntemattomat miehet asentamaan laitteet, niin ongelmien ilmentyessä ei tietäisi vastaisiko kukaan puhelimeen jälkeenpäin”, Kari toteaa.

Uuden lämmitysjärjestelmän asennus vei kolmisen päivää. Uusi ilma-vesilämpöpumppu mahtui hyvin vanhaan pannuhuoneeseen. Asentajat myös purkivat vanhan öljyjärjestelmän ja kierrättivät laitteet. Työn jälki ja yrityksen asiantuntemus sai Karilta kiitosta jälkeenpäin.

"Nyt ei tarvitse seurata öljyn hintaa tai pannua putstata! Eikä nyt ole öljystä mitään riskiäkään!"

Mietitkö lämmitysjärjestelmäsi vaihtamista tai uudistamista?

>>> Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen ja kysy mikä on oikea valinta juuri sinun kotiisi!

 


PATTERIEN JA PUTKIEN PÄIVITYS

Samalla kertaa päätettiin päivittää kodin kaikki alkuperäiset patterit ja niiden putket 1970-luvulta. Pattereiksi valittiin Purmon matalalämpöradiaattorit nykyaikaisilla termostaateilla, jotka tekivät koko järjestelmästä nopeasti reagoivan, optimaalisesti
toimivan ja energiatehokkaamman. Putket päivitettiin nykyaikaisiin komposiittiputkiin ja tehtiin siististi pinta-asennuksena. Aikaa patteriremonttiin meni noin 1,5 viikkoa, aikaa pidensi täysbetoniseinien läpi poraaminen.

KOKONAISKUSTANNUS JA SÄÄSTÖT

Ilma-vesilämpöpumpun hinnaksi tuli asennettuna noin 10 000 euroa, patterien ja putkien päivitys kustansi muutama tuhat euroa enemmän kuin uusi lämmitysjärjestelmä. Vanha järjestelmä kulutti vuosittain öljyä yli 2000 euron verran. Tämän talven sähkölaskut ovat olleet noin 60-70 euroa kuukaudessa. Vuositasolla säästöä tulee vähintään noin 1000 euroa. Lämmitysjärjestelmän takaisinmaksuaika on siis yllättävän lyhyt ja samalla saatiin ympäristöystävällisempi ja energiatehokas valinta.


ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU
• Optimaalinen lämmitysjärjestelmä alle 200m2 taloille, joissa on vesikiertoinen lämmitys.
• Hyvä ja energiatehokas valinta vanhan öljylämmityksen rinnalle tai korvaajaksi. Säästö lämmityskuluissa on vuosittain jopa 2000 - 3000 €.
• Ympäristöystävällinen valinta. Pienentää hiilidioksidipäästöjä 70 %-80 %.

 

KANGASALAN PUTKILÄMPÖ OY


Kangasalan Putkilämpö on palvellut asiakkaita jo yli 60 vuotta, joista yli 40 vuotta Hanakat-ketjun jäsenenä. Yritys palvelee yksityisiä kuluttajia, taloyhtiöitä sekä teollisuutta – pienistä putkiremonteista isompiin linjasaneerauksiin sekä lämmitysjärjestelmien uusimiseen